2012-04-13 15:06:21• hírek • Szatmar.ro

Fleseriu: a Gyulafehérvár is megérdemelte volna a továbbjutást

Két mérkőzés elegendő volt a Szatmárnémeti VSK számára, hogy bejusson a női kosárlabda-bajnokság elődöntőjébe. Aki azonban figyelemmel kísérte a Gyulafehérvár elleni párharcot, az tudhatja, hogy nem volt ez egy könnyű diadal: az idegenbeli 62-60-as győzelmet csütörtök este egy hosszabbításos, 75-74 arányú győzelem követte.

Shannika Freeman három másodperccel a végső sípszó előtt szerzett kosara nem volt véletlen: Dan Fleseriu elárulta, hogy egy begyakorolt figura szülte: „A támadás kombinációját megterveztük az időkérés során, és sikerült bedobnia Freeman-nek. Hasonló szituációban egyébként már dobtunk kosarat korábban Alexandria ellen, de akkor még volt 7 másodperc és az ellenfél válaszolni tudott rá", árulta el a mester.

„Egy igen kiegyenlített, és feszült mérkőzés volt, de szerencsére a hajrában a helyén volt a lányok szíve" dicsérte övéit a tréner, aki nem feledkezett meg az ellenfélről sem: „sajnálom a Gyulafehérvárt, megérdemelte volna az elődöntőbe jutást. Jobban szerettem volna, ha a döntőben találkozunk velük. A két párharc során nagyon apró dolgok döntöttek, és a Gyulafehérvár is ugyanúgy továbbjuthatott volna".

Az elődöntőben a Craiovát legyűrő Arad lesz a VSK ellenfele. Az az Arad, amely mögött a szatmáriak a tavaly mind a Román Kupában, mind a bajnokságban a második helyre szorultak. Az első összecsapásra április 21-én, szombaton kerül sor a Maros-parti városban, ám Fleseriu egyelőre nem akar vele foglalkozni. „Pénteken egy relaxációs edzés volt, szombaton szabadok lesznek a lányok. Némileg vasárnap is, akkor mindenkinek a személyre szabott edzését kell elvégeznie. Hétfőtől viszont kezdjük a közös felkészülést a ICIM elleni találkozóra", magyarázta Fleseriu.

Ami a folytatást illeti, a második meccsre április 25-én, szerdán kerül sor Szatmárnémetiben, majd ha szükség lesz rá, akkor a harmadik, mindent eldöntő összecsapást április 29-én, szombaton rendezik meg - Aradon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: